Gastro i eno ponuda

Gdje god da Vas put donese, restorani u gradu i okolici nude nezaboravni gastro doživljaj te dobar provod uz običaje po Križevačkim štatutima.

Vinska cesta Križevci-Kalnik-Orehovec

Vinska cesta Križevci-Kalnik-Orehovec osnovana je u rujnu 2013. godine te, kao dio vinogradarske regije Zapadna kontinentalna Hrvatska, podregije Prigorje-Bilogora, vinogorja Kalnik prolazi područjem Grada Križevaca te općina Kalnik i Sveti Petar Orehovec. Uz izvrsna vina i bogatu gastronomsku ponudu, vinska cesta nudi veliki broj prirodnih, kulturnih i zabavnih sadržaja. Slikovito vinorodno područje sa dugom tradicijom, stalno povećanje kvalitete vina kao i brojne autentične klijeti na području Križevaca i Kalničkog prigorja čine dobru osnovicu za organiziranje vinskih cesta. 

Članovi Vinske ceste:

Badel 1862 d.d.

Restoran "Prigorski dvori"

"Lidija" ugostiteljstvo

OPG Dragutin Kamenjak

OPG Dragutin Posavec

OPG Platužić

OPG Šafran

OPG Šantić Tomislav

Gornjevinska klet Križevci

Poljoprivredna zadruga Kalnik - Kalnički podrum

Seoski turizam Rakić

Mediteran energija d.o.o.

Vinarija Delić

Zadruga Podolski

Kontakt podatke možete preuzeti OVDJE.

Više u ovoj kategoriji: Smještaj »

Gastronomska ponuda

Pizza

Pizza

Pizzeria „Mrak“ Adresa: Obrtnička 29, 48260 Križevci Tel: 048 681 015 e-mail: pizzeria(at)mrak.hr Bistro „Replay“ Adresa: Petra Zrinskog 4, 48260 Križevci Tel: 048 681 992 ...

Restorani

Restorani

Restoran & coctail bar „Calypso“ Adresa: I.Z. Dijankovečkog 5, 48260 Križevci Tel: 048 270 833 Web: http://www.calypso-krizevci.com.hr/ Facebook: https://www.faceb...

Tradicionalna kuhinja

Tradicionalna kuhinja

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Rakić Nalazi se u malenom selu Čabraji, uređeno u tradicionalnom stilu starinskih seljačkih domaćinstava. Nudi razgledavanje okolice, vožnju bic...

O nama

Turistička zajednica grada Križevaca, pravna je osoba čije su članice pravne i fizičke osobe u djelatnostima ugostiteljstva i turizma i s njima neposredno povezanim djelatnostima. Zajednicom upravljaju njezini članovi.

Zadaća Turističke zajednice je unapređivanje općih uvjeta boravka turista, promocija turističkog proizvoda i razvijanje svijesti o važnosti gospodarskim, društvenim i drugim učincima turizma i zaštite okoliša.

Kultura

U mnoštvu spomenika kulture, Križevci se ponose na vizuru svojih osam crkvenih tornjeva raspoređenih na prilazima gradu, tvoreći oko grada križ. U gradu i okolici nalaze se mnogobrojne znamenite građevine nastale u različitim vremenskim periodima u kojima se danas nalaze javne i kulturne ustanove. Križevci i okolica atraktivno su područje zanimljivih prirodnih, povijesnih i kulturnih resursa, parkova, jezera, tradicionalnih klijeti i vinograda.

Kontakt

Turistička zajednica grada Križevaca

 

 

Kontaktirajte nas putem web obrasca

Dobrodošli u Križevce

Križevci su jedan od najstarijih srednjovjekovnih gradova sjeverne Hrvatske. U pisanim dokumentima grad se prvi put spominje u ispravama kralja Bele III iz 1193. godine pod imenom Cris (Križ). Grad je u početku bio podijeljen na dva dijela: Gornji i Donji Križevac (Gornji i Donji grad). Prilikom osnutka Gornjega grada kao novog naselja, ban Stjepan dodjeljuje mu povlastice slobodne i kraljevske varoši. Bilo je to to 24. travnja 1252. godine i taj dan slavi se danas kao Dan grada.