Tradicionalna kuhinja

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Rakić

Nalazi se u malenom selu Čabraji, uređeno u tradicionalnom stilu starinskih seljačkih domaćinstava. Nudi razgledavanje okolice, vožnju biciklima, jahanje na poniju, razgledavanje etno-zbirki, demonstraciju rada mlina i tkalačkog stana. Restoran nudi bogatu ponudu domaćih jela prema staroj recepturi. Od smještajnog kapaciteta na raspolaganju je jedan dvokrevetni i jedan trokrevetni apartman te tri dvokrevetne sobe. Imanje okruženo poljima, livadama, šumom, nudi domaće proizvode uzgojene na ekološki način i domaće specijalite rađene prema recepturi naših starih.

Gornjevinska klet

Nalazi se u Gornjim vinama u okolici Križevaca. Smještena u staroj drvenoj kući izrađenoj 1908. godine reprezentativni je ugostiteljski objekt sa ponudom tradicionalnih jela, pića i napitaka ovog podneblja.

Obiteljsko gospodarstvo Hajduković

Nalazi se u šumovitom kraju pokraj Križevaca i nudi domaće specijalitete.

  • Adresa: Krčevine bb, Sv. Ivan Žabno
  • Kontakt: 091 525 8881, Franjo Hajduković

Obiteljsko izletište-restoran„Novak“

Nalazi se u mjestu Cepidlak. U sklopu izletišta su tri prekrasna jezera, nogometno igralište, dječji park, bočalište, teren za badminton, viseća kuglana, domaće životinje. U parku se nalaze predmeti stari preko 200 godina. Osim sportskih igrališta za one avanturističkog duha nudi se najam quada i bicikla. Restoran je bogate gastronomske ponude te raspolaže sa 400 sjedećih mjesta.

Planinarski dom Kalnik

Smješten je na planini Kalnik (480 metara nadmorske visine). Okružen je netaknutom prirodom te prekrasnim zidinama starog grada Kalnik. Odiše povješću, kulturom, tradicijom. Omiljeno je okupljalište žitelja sjeverne Hrvatske, kako planinara tako i svih onih željnih mira i ljepote. Svojim posjetiteljima svakodnevno pruža domaće i autohtone specijalitete kalničkog kraja, ali i poznata jela Hrvatske i svijeta. Od planinarskog doma vode mnogobrojne planinarske staze, kao i poučna staza. Ponuda je isključivo domaća hrana i specijaliteti kraja.

  • Adresa: Starogradska 64, Kalnik
  • Kontakt: 091 944 4711, Marino Marković
  • Web: www.pldom-kalnik.hr
  • e-mail: info(at)pldom-kalnik.hr
Više u ovoj kategoriji: « Restorani Pizza »

Gastronomska ponuda

Pizza

Pizza

Pizzeria „Mrak“ Adresa: Obrtnička 29, 48260 Križevci Tel: 048 681 015 e-mail: pizzeria(at)mrak.hr Bistro „Replay“ Adresa: Petra Zrinskog 4, 48260 Križevci Tel: 048 681 992 ...

Restorani

Restorani

Restoran & coctail bar „Calypso“ Adresa: I.Z. Dijankovečkog 5, 48260 Križevci Tel: 048 270 833 Web: http://www.calypso-krizevci.com.hr/ Facebook: https://www.faceb...

Tradicionalna kuhinja

Tradicionalna kuhinja

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Rakić Nalazi se u malenom selu Čabraji, uređeno u tradicionalnom stilu starinskih seljačkih domaćinstava. Nudi razgledavanje okolice, vožnju bic...

O nama

Turistička zajednica grada Križevaca, pravna je osoba čije su članice pravne i fizičke osobe u djelatnostima ugostiteljstva i turizma i s njima neposredno povezanim djelatnostima. Zajednicom upravljaju njezini članovi.

Zadaća Turističke zajednice je unapređivanje općih uvjeta boravka turista, promocija turističkog proizvoda i razvijanje svijesti o važnosti gospodarskim, društvenim i drugim učincima turizma i zaštite okoliša.

Kultura

U mnoštvu spomenika kulture, Križevci se ponose na vizuru svojih osam crkvenih tornjeva raspoređenih na prilazima gradu, tvoreći oko grada križ. U gradu i okolici nalaze se mnogobrojne znamenite građevine nastale u različitim vremenskim periodima u kojima se danas nalaze javne i kulturne ustanove. Križevci i okolica atraktivno su područje zanimljivih prirodnih, povijesnih i kulturnih resursa, parkova, jezera, tradicionalnih klijeti i vinograda.

Kontakt

Turistička zajednica grada Križevaca

 

 

Kontaktirajte nas putem web obrasca

Dobrodošli u Križevce

Križevci su jedan od najstarijih srednjovjekovnih gradova sjeverne Hrvatske. U pisanim dokumentima grad se prvi put spominje u ispravama kralja Bele III iz 1193. godine pod imenom Cris (Križ). Grad je u početku bio podijeljen na dva dijela: Gornji i Donji Križevac (Gornji i Donji grad). Prilikom osnutka Gornjega grada kao novog naselja, ban Stjepan dodjeljuje mu povlastice slobodne i kraljevske varoši. Bilo je to to 24. travnja 1252. godine i taj dan slavi se danas kao Dan grada.