Ribolov

Dva velika jezera, Čabraji i Ravenska Kapela u okolici Križevaca prostiru se na 20 hektara i nude veliki izbor ribe koji može zadovoljiti kako strastvene ribiče tako i rekreativce.

Jezero „Čabraji“ nalazi se 10-ak km sjeveroistočno od Križevaca. Nastalo je prije 30-ak godina kao retencija oborinskih voda. O prvog dana jezerom gospodari ŠRK Križevci. Jezero je površine 8ha, prosječne dubine oko 1,5m sa najdubljim dijelom kod ispusta iz jezera na oko 3,5m. Okruženo je šumom sa 3 strane tako da je ugođaj izvanredan, a i kvaliteta vode je takva zbog toga što se jezero napaja iz potokoa i izvora koji se nalaze u šumi. Jezero obiluje sitnom bijelom ribom, od bijelkice, žutooke i crvenperke te babuške koja je prosječne veličine dlana. Od plemenite ribe, u jezeru obituje velik broj velikih šarana, amur, tostolobik, som i smuđ. Som i smuš se u jezeru prirodno mijeste. 

Kontakt: Tvrtko Krešić

Tel: 098 339 729

   

  Jezero „Ravenska Kapela“

  Jezero se nalazi u jugozapadnom dijelu Koprivničko-križevačke županije 2km u selu Ravenska Kapela, 2km zapadno od sela Gregurovec. Jezerom gospodari ŠRK Križevci. Površina jezera je oko 12ha, proteže se od istoka prema zapadu te je elipsastog oblika. Iskopano je za potrebe sportskog ribolova u okolici Križevaca. Prosječna dubina je 2 do 3 metra, dok je u svom najdubljem dijelu jezero duboko oko 7 metara. Temperatura vode ljeti zna doseći i 25 C dok se zimi površina jezera smrzava. Obala jezera je uređena te se na istočnu obalu može doći osobnim automobilom. Svake godine se poribljava početkom proljeća i tada je lovostaj na šarana 2 tjedna. U jezeru obitava štuka, smuđ, sva moguća bijela riba u svim veličinama te šaran, amur i som. Som od 230 cm i 63 kg ulovljen je 2013. godine. Također, u jezeru ima i kapitalnih šarana 10+ i amura 15+ kg.

  Adresa: ŠRK „Križevci“ Trg Antuna Nemčića 10

  Kontakt: Tvrtko Krešić

  Tel: 098 339 729